VIII. Tökjó délután

Tökjó délután 2015. november 5-én, a Lorántffy gimnáziumban immár nyolcadik alkalommal került sor a TÖKJÓ DÉLUTÁN 5-8.osztályos diákok számára.
Bán Imola és Márton Katalin tanárnõk szervezésében, a szülõi bizottság képviselõivel, valamint a diáktanács tanulóival sikerült, újból megszervezni egy vidám délutánt diákjainknak. Míg a nagyobb diákok, segítettek a tökfaragásban, addig a szülõk és tanárnõk karöltve, sütötték a diákok oly kedvelt ételét, a túrós-tejfölös lángost. Idén 9 -10 kg lisztbõl lett elõre begyúrva, 5-6 liter olajban és több órán át sütve. Ezt az óriási mennyiségü lángost, az 50-60 gyerek, nagyon hamar elfogyasztotta.
Idén, nagy gyõzelmet aratott a 6.osztály, hiszen õk minden versenyszámban jutalmazva voltak: tökfaragás, fénykép készítés és rímfaragás. A tökfaragásnál nagyon kreatívak voltak a gyerekek, született egy „rettenetesen félelmetes” tök, amin az állt „ÉRETTSÉGI”.
Egész tevékenység alatt lehetett teázni, pattogatott kukoricát enni, vagy éppen a nagyobb diákok által szervezett játékokon részt venni. De a jutalmak is bõségesen voltak, hiszen COMMUNITAS alapítvány mellett a nagyváradi KING ART ajándékbolt és a Katolikus Nõvérektõl kapott édesség, színesítették az ajándékkavalkádot. Volt csoki, mécses, karkötõ, fényképkeret, kendõ, müzli, keksz.
A háromfõs zsürinek gondja akadt az õszi fényképek jutalmazásával, hiszen nagyon sok szép fénykép került bemutatásra és éppen ezért, ebben a kategóriában született különdíj is.
Idén volt külön kategória kicsiknek, hiszen már megjelent 2 kisiskolás is és reméljük, hogy jövõre többen lesznek.
A sok nevetés, mosoly és vidám arc megerõsített bennünket, hogy szüksége van a gyereknek közös élményekre, hogy az iskola egy olyan hely, ahol mindenki jól érezheti magát, a diák jobban megismeri a tanárját, a tanár pedig a diákját és jövõre is lesz igény e rendezvényre.