Iskolánk büszkeségei

Szép eredmények születtek a matematika versenyeken

Iskolánkban vannak olyan diákok, akik a tavaszi vakációt nem pihenéssel töltik, hanem tanulással, felkészüléssel. Ők azok, akik képviselik iskolánkat, Bihar megyét, vagy akár egész Erdélyt azokon az országos és nemzetközi versenyeken, amelyekre tudásuk és felkészültségük alapján eljutottak. Rengeteg munka, tanulás és plussz óra van mögöttük. Felkészítő tanáraik pedig kitartó és megfeszített munkával mindent megtettek, hogy tehetséges, tálentumokkal megáldott diákjaik eredményesek lehessenek. A felkészítők és diákjaik eredményeire büszkék vagyunk, hiszen az intézményünkben folyó munkát hitelesítik, az iskola hírnevét öregbítik. Rövid írásunkban az első félév és az elmúlt néhány hónap megfeszített munkájának gazdag terméséből emelünk ki néhányat.
Először iskolánk kiváló matematikusait szeretnénk bemutatni. Iskolánkat VII. osztályosok csapatában Bodnár Mónika Brigitta, Götz Nikolett, Petrucz András és Orbán Félix vettek részt. Ők a Bolyai Matematika Csapatversenyen 4. Helyezést értek el. A VIII. osztályosok csapatát ugyenezen a versenyen Kun Édua Boróka, Horog Regina, Horog Gabriella és Geréb István alkották. Ők első helyezést értek el. Ugyancsak ők a Budapesten megrendezett országos megmérettetésen a második legjobb külhoni magyar csapatként lettek megnevezve.
Az egyéni megmérettetéseken Bodnár Mónika és Kun Édua Boróka öregbítette iskolánk és felkészítő tanáruk hírnevét. Mindketten a Magyar Általános Iskolák - Erdélyi Magyar Matematika Olimpiáján és a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen első helyezést értek el. A Csillagszerző Matematikaversenyen Bodnár Mónika második, Kun Édua Boróka első helyezést értek el. Az Országos Magyar Matematika Olimpián (OMMO) elért eredményeikért mindkét diákunk Minisztériumi dícséretet kapott. Gratulálunk Kovács Klára matematikatanárnak az elért eredményekért.
A két diák jelenleg is egy országos versenyen tartózkodik, hiszen a napokban zajlik a Zrínyi Ilona Matematikaverseny Kecskeméten. A diákok számára az áprilisi és májusi hónapok is munkával telnek majd el a Csillagszerző Matematika Tesztverseny országos ill. a Magyar Általános Iskolák –Nemzetközi Magyar Matematika Verseny megmérettetésére készülve.