Közösség! Közös ég!

Ismerd meg magad!

Mennyire fontos az a közösség, amelyben a másik látásmódja által önmagamat is megismerhetem? Milyen számomra a jó közösség? Milyen lelki tulajdonságok kellenek a jó közösség kialakításához? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Lorántffy Zsuzsanna Református Líceum bentlakásában lakó diákok, annak a nyertes projektnek a keretében, amelyet a Lorántffy Zsuzsanna Teológiai Líceum Egyesület pályázott meg a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT pályázatán Közösség! Közös ég! címen.
A diákok olyan előadásokat hallhattak, melynek segítségével az önismerettel kapcsolatos kérdéseket boncolgatták. Az előadásokat Szakács Zoltán tartotta elsősorban párkapcsolati témában. A diákok körüljárhatták, azt a témát, mely az egészséges párkapcsolat fontosságához vezet. A pályázat keretében sor került, olyan önismerettel foglalkozó folyóiratok és könyvek megvásárlására, amelyek elmélyíthetik az érdeklődők tudását ebben a témában.
A projekt lezárásaként a Kárpát-medencei Ifjúsági Imaéjjel témáját (a megbocsátás) bontottuk ki egy közösségi rendezvény (imaséta) keretében, melynek a Nagyvárad-olaszi Református Egyházközség temploma adott otthont. A diákok egy felemelő élménnyel gazdagodtak, lelki értelemben és szellemiekben is nagyobb bölcsességre és tudásra tehettek szert.
Köszönet mindezért a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!