Gólyatábor 2015

Egy hideg, szombati (okt.2-án) reggelen négy tucat ember állt a nagyváradi állomáson, akik visszahúzódva méregették egymást, azon törve fejüket, hogy mi vár rájuk a hétvégén. A hétvégén pedig nem más várt rájuk, mint a híres, nevezetes Gólyatábor. Az utazás kellemesen telt, körülbelül másfél órán belül meg is érkeztünk a tábor helyszínére, Sonkolyosra.
Nem sokkal az érkezés után a diákok már be is rendezkedtek szobáikba, melyeket a Perla Albastra panzió biztosított és készen álltak az ünnepélyes megnyitóra, mely a szabályok letisztázását, a gólyák csoportokba való osztását, valamint számos ismerkedést gyorsító játékot foglalt magába. Ezt követte egy csoportfoglalkozás, ahol immár kisebb körben, családias hangulatban létesült kapcsolat a két 9.-es osztály gólyái között változatos játékok segítségével. Miután a gólyák már összeszoktak csoporttársaikkal, együtt lementünk a panzió étkezdéjébe, és egy közös imádság után nekiláttunk a tanáraink által elkészített ízletes ebédnek.
Ebéd után egy kis szabad foglalkozásra került sor, melyet a falutúrának nevezett program követett: minden csoport kapott egy listányi feladatot, amit 2 órán belül teljesíteniük kellett, és azok végrehajtásáról fényképes bizonyítékot kellett hozniuk. Szabályokhoz tartozott, hogy a tábor és falu területén belül kell megoldani ezeket és fontos a kreativitás. Ebben a játékban nemcsak a gólyák, hanem iskolánk új diákjai, a 11-12.C-sek is részt vettek.
A sok rohangálás után az ügyes gólyáknak még volt ereje egy ügyességi játékhoz is, ahol a két 9.-es csapat mérte össze erejét. Miután kipihenték fáradalmaikat, a gólyákra egy újabb csoportfoglalkozás várt, ahol legjobb feladatuk a csapat zászlójának elkészítése volt, melyeket a vacsora elfogyasztása után, a záróest keretén belül kellett bemutatniuk.
Ezt az eredményhirdetés, az emléklapok kiosztása követte. Majd elérkezett az a pont, mikor mindenki annak adta át a lángot, akit legjobban megismert, akivel volt egy szép momentuma, akinek meg akart köszönni valamit, egészen addig, amíg mindenki kezében égett egy gyertya. Az estet egy kisebb buli zárta, amely az eddigi évekhez hasonlóan zajlott. Egy röpke alvás után elérkezett a reggel. A gólyák egy reggeli tornával kezdték a napot. Reggeli után sor került az utolsó, záró csoportfoglalkozásra, amikor bizalomjátékokkal búcsúztatták a hétvégét. A csoportfoglalkozás után a táborozóknak választaniuk kellett két túra közül. Választhattak egy hosszabb, hegymászós túrát, és egy könnyebb, játékos túrát, ahol sor került a híres Harci puszi játékra. Ebéd után, a táborozóknak volt egy órájuk felkészülni a hazaútra.
Egy közös csoportkép után búcsút intettünk a tábornak és fájó szívvel mindnyájan elindultunk az állomásra. Az utazás most sokkal jobban telt hiszen szinte mindenki mindenkit megismert. A nagyváradi állomásra megérkezve elköszöntünk társainktól és hazafele ballagva végiggondoltuk az elmúlt hétvégét, azt a sok élményt, melyet e tábor nyújtott számunkra, a számos emléket, melyet sosem fogunk elfeledni.