Szerezd vissza!

Történelmi tábor a Lorántffyban

A Lorántffy Zsuzsanna Teológiai Líceum Egyesület nyertes pályázatának köszönhetően különleges foglalkozásra került sor a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban szeptember 7.-től 11.-ig. Iskolánk pedagógusai, a járványügyi szabályokat betartva az 5. osztályosok számára történelmi tábort szerveztek Szerezd vissza címmel.

A tábor témáját a Rákóczi év adta. A gyermekek a különböző tematikus napokon megismerkedhettek a Rákóczi család történetével, kiemelkedő történelmi személyiségeivel, a kor szokásaival. Így sor került a korabeli ismerkedési szokások, illemszabályok, fegyverzet bemutatására. Kipróbálhatták a címertervezés és portréfestés fortélyait. Megkóstolhatták a korabeli gyógyteákat. Közös éneklésre és testmozgásra is kerítettek sort a szervezők.

A foglalkozásokon 21 gyermek és 11 pedagógus vett részt. Itt szeretnénk megköszönni az ötödikesek osztályfőnökének Tamás Péter Rékának, valamint a foglalkozásokat levezető pedagógusoknak, Nagy Réka és Csűry Ágnes angoltanároknak, Pap Anikó és Bere Zsuzsanna vallástanároknak, Takács Zoltán történelemtanárnak, Márton Katalin rajztanárnak, Kövendi Éva zenetanárnak, Zsíros Anikó matematikatanárnak, Budea Cosmin tornatanárnak és Szakács Zoltán iskolalelkésznek a kitartó és lelkiismeretes munkáját.

A résztvevők minden nap a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ étkezdéjében költötték el az ebédet. A kézműves foglalkozásokon csodálatos alkotások születtek. A diákok vászontáskát és önarcképet festettek, címert készítettek valamint üvegkelyheket díszítettek a kor divatjának megfelelően. Gyermekek és felnőttek egyaránt jól érezték magukat. A zárónapon a résztvevő gyermekek ajándékpólót és könyvjutalmat kaptak.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a rendzvény anyagi támogatását. Legyen mindezért Istené a dicsőség.SDG!