#diákREformáció 2

Protestáns Művelődéstörténeti Vetélkedő nagyváradi középiskolásoknak

A Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium 2018-ban indította útjára #diákREformáció elnevezésű versenyét. A kezdeményezés a protestáns művelődés fontosságára hívja fel a figyelmet. Az idei vetélkedő célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a diákokkal az előreformáció történetét, annak legfőbb személyiségeit és hatását, valamint ma is tapasztalható értékeit.

Részletek:

Pályázhatnak: Nagyváradi középiskolás diákcsoportok - max. 4 diák + 1 vezetőtanár
A vetélkedő meghirdetésének ideje: 2019. október 3.
Nevezési határidő: 2019. október 12.
Nevezés módja: Nevezni a következő e-mail címen lehet: licreformat@gmail.com
A nevezés során meg kell adni a csoport nevét, a diákok névsorát, vezetőtanáruk nevét és mindegyikük pólóméretét.
Döntő: A vetélkedő döntőjére 2019. november 12-én a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban kerül sor. Minden intézmény egy diákcsoporttal nevezhet. Ugyanakkor minden iskola szervezhet intézményen belüli szakaszt, ahol eldönthetik, hogy melyik csoport képviseli az iskolát a döntőn. A döntő zárásaként sor kerül az eredményhirdetésre is. A vetélkedő kezdésének időpontját egy később tesszük közzé.
Értékelés: A benevezett csoportok a vetélkedőn kérdéssorokat kapnak és a helyes válaszok függvényében szerezhetnek pontszámokat. A legtöbb pontszámot begyűjtő csoport végez az első helyen.
Díj: A legtöbb pontszámot összegyűjtő csoport és vezetőtanára 2019 novemberében egy magyarországi kiránduláson vehet részt. A kiránduláson meglátogatjuk a tákosi, a csarodai, a nyírségi református templomokat.

Segédanyag a felkészüléshez: A segédanyagot az alábbiakban lehet letölteni

További információk: Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium E-mail: licreformat@gmail.com Tel: 0359-410624

A segédanyag 1 része a felkészüléshez elérhető itt
A segédanyag 2 része a felkészüléshez elérhető itt A segédanyag 3 része a felkészüléshez elérhető itt A segédanyag 4 része a felkészüléshez elérhető itt A segédanyag 5 része a felkészüléshez elérhető itt