Iskolanap a Lorántffyban

Örömteli együttlét

Már hagyománynak számít, hogy a Festum Varadinum keretében rendezik meg a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban a Nyílt napot vagy másképpen Iskolanapot. Az idén erre az eseményre május 10-én került sor. Az iskolánkba látogató diákok a mi diákjainkkal együtt sok érdekes és szórakoztató programon vehettek részt.

Az alsó osztályos diákok számára rendezte meg a Diáktanács a Ki mit tud? elnevezésű vetélkedőt. A megmérettetésen közel húsz kisdiák vett részt. A zsűri tagjai Bere Zsuzsa vallástanárnő, Kövendi Éva zenetanárnő és Busca-Szilágyi Péter XI.A. osztályos diákok voltak.

Az iskola kórusa ezen a napon a Nagyvárad - Olaszi református templomban szolgált az ünnepi istentiszteleten.

Az V. és VI. osztályosok sem unatkoztak: csapataik a Honfoglaló elnevezésű játékban mérhették össze tudásukat osztályfőnökeik, Gál Ildikó és Tamás Péter Réka vezetésével. A játék során az iskolaépület alaprajzát figyelve kellett az osztályokat meghódítaniuk. A legtöbb pontot a tanári elfoglalásával lehetett megszerezni. A vetélkedő során holtverseny alakult ki, hiszen a kék és a piros csapat egyenlő pontszámot szerzett.

Az iskola kémia laboratóriumában Németh Abigél tanárnő vezetésével az iskolánkba látogató diákok érdekes kísérleteket tekinthettek meg. Jó volt látni az olykor igen veszélyes vegyi folyamatokat.

Az Iskolanap hagyományos, egész iskolát megmozgató eseménye, a közös tánc az idén is összekovácsolta a diákságot és a tanárokat is. A közös táncot a IX.B. osztályosok produkciója vezette fel. A nap folyamán sor került a tombolahúzásra is, amelyen értékes ajándékok lelhettek gazdára.

A nagy melegben a sportesemények komolyan megizzasztották a résztvevőket. A kötélhúzás most nem az osztálytermekben, hanem az iskolaudvaron folyt. A sportesemények fénypontja természetesen mindig a tanár-diák focimeccs. A diákok itt megmutathatták tudásukat, ügyességüket, és tanárok is labdába rúghattak ... néha.

Hagyományosnak nevezhető az Iskolanap keretében megrendezett Bibliavetélkedő. Erre az eseményre több tanintézmény - vidékről a szalárdi Szalárdi János Általános Iskola, Nagyváradról a 11-es Általános Iskola, a 16-os Általános Iskola, a Szacsvay Imre Általános Iskola és a Nicolae Balcescu Általános Iskola - csapata is bejelentkezett. A versenyen vetített képes vagy tesztkérdéses feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak, illetve plakátkészítés is szerepelt a feladatok között. A vetélkedőt Bere Zsuzsanna, Pap Anikó vallástanárok és Szakács Zoltán iskolalelkész szervezték.

Köszönjük mindazoknak, akik a szervezésben és a különféle programok lebonyolításában segítettek. Köszönjük a Communitas Alapítvány és a Lorántffy Zsuzsanna Teológiai Líceum Egyesület támogatását is.