Vírustalan szív

Ballag már a vén diák...

A 2019-2020-as tanév nem várt helyzeteket hozott iskolánk életébe. A végzős XII. osztályos diákjaink ugyanis többször is elbúcsúzhattak iskolájuktól.

Először úgynevezett online módon lepte meg az iskola tanári kara a végzősöket. Búcsúztatásukra ugyanis videók, klippek és dalok is születtek. Az alábbi csatolmányokban ezekből is lehet szemezgetni.

Másodjára a nagyváradi Plussz Fm rádió hullámhosszán sikerült a búcsúzás rendjén nemcsak diákokat, hanem szülőket is megszólítani.

Harmadjára pedig a hagyományos módon, a járványügyi előírásokat betartva, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium XII. A és B. osztályos tanulói július 17.-én ballagtak el ünnepi istentisztelet keretében, melyet az anyaegyházközség, a nagyvárad-olaszi református gyülekezet templomában tartottak.

A diákok a Gaudeamus eléneklésével köszöntötték a ünnepi gyülekezetet. Ft. Csűry István, püspök ünnepi igehirdetésében kiemelte, ha a ballagók hallják Isten Szavát és akarata szerint döntenek, akkor a Mindenhatóval való közösség és szövetség meghozza a maga gyümölcsét az ő életükben is.

Soós Sándor iskolaigazgató ünnepi beszédében emlékeztette a diákokat az iskolában tapasztalható családias légkörre, melynek kapcsán rengeteg emléket idézhetnek fel a most ballagók.

A XI. osztályos diákok képviselői is szót kaptak egy rövid búcsú erejéig. Majd útra bocsátó jókívánságokkal látták el az oszályfönökök, Thalmeiner Zoltán és Csűry Ágnes diákjaikat.

A végzős diákok Koós Máté, Fodor Krisztián, Hajdú Médea, Kócs Sándor, Lőrincz Johanna és Szilágyi Tamás alkalomhoz illő bölcs és humoros, zenés összeállítással köszöntöték meg a tanári kar munkáját.

Szakács Zoltán iskolalelkész búcsúbeszédében arra biztatta a ballagókat, ne feledjék, Isten Igéje vírustalanítja a bűnnel megfertőzőtt szívet és lelket, hogy az Isten eredeti céljai újra láthatókká váljanak. A lelkész egy Kovács Ákos áthallásos, a hitről és Istenről bizonyságot tévő dalával (Csak Te vagy) zárta beszédét.

A ballagók természetesen átvehették a legjobb tanulmányi eredményekért kapott diplomáikat, az ösztöndíjakat és a Hűség emlékplakettet is. Jelképesen átadásra került a elkövetkezendő ballagók, a volt XI osztályosok részére is az iskola kulcsa.
Az ünnepi alkalom nemzeti imádságunk, a magyar himnusz eléneklésével zárult. SDG

A meglepetésdal elérhető itt A meglepetésdal linkje elérhető itt Iskolalelkész áhitatának linkje elérhető itt